Nyttig

Vi ønsker alle våre nye og gamle pasienter en fin sommer!

Langhus Tannklinikk holder stengt f.o.m. 12. juli t.o.m. 6. august 2023. Ved akutt behandling ring 64 91 72 50 for videre instruksjon. Har du noen spørsmål eller ønsker timebestilling send..

Vi holder julestengt f.o.m. 23.12.21 – 02.01.22

Vi ønsker alle våre nye og gamle pasienter en riktig god jul og godt nyttår! Vi holder julestengt f.o.m. 23.12.21 – 02.01.22. Dersom du lurer på noe så send oss..

Vi ønsker alle våre nye og gamle pasienter en fin sommer!

Langhus Tannklinikk holder stengt f.o.m. 6. juli t.o.m. 30. juli. Ved akutt behandling ring 64 91 72 50 for videre instruksjon. Har du noen spørsmål eller ønsker timebestilling send e-post..

Kull tannkrem…?

Forskning har nå vist at noen kull tannpasta inneholder stoffet naphtalene som er kreftfremkallende. Dette stoffet ble tidligere brukt innen kosmetikk, men som EU har forbudt å bruke som følge..

Årlig rutinemessig tannsjekk er ikke bare viktig for å oppdage hull i tidlig stadie

«Tannleger opplever en økning i antallet som utsetter eller avbestiller den årlige sjekken under pandemien. – Bekymringsfullt, mener tannlege. Den generelle anbefalingen er at folk bør gå på en rutinesjekk..

Vi holder julestengt f.o.m. 21.12.20 – 03.01.21

Vi ønsker alle våre nye og gamle pasienter en riktig god jul og godt nyttår! Vi holder julestengt f.o.m. 21.12.20 – 03.01.21. Dersom du lurer på noe så send oss..

Ja, det er trygt å gå til tannlegen! Tannleger er en av yrkesgruppene med minst smitte

Pandemisituasjonen skaper stor usikkerhet hos mange, noe som medfører at enkelte velger å utsette tannlegebesøket. Vi kan forsikre om at det er trygt å gå til tannlegen, og oppfordrer alle..

Oppdatert kartleggingsskjema av 22. september 2020 for vurdering av smittestatus

Helsedirektoratet har nok en gang oppdatert sine råd og anbefalinger til tannhelsetjenesten i forbindelse med covid-19-utbruddet. Skjemaet «Kartlegging av smittestatus før besøk på tannklinikken» er også oppdatert i ny versjon...

Kronikk fra Stavanger Aftenblad om syreskader ved inntak av brus

Folk flest kjenner til risikoen for overvekt/fedme og hull i tennene ved for høyt inntak av sukkerholdig brus. Det er imidlertid en utfordring at svært mange, særlig unge mennesker, ser..

Vi ønsker alle våre nye og gamle pasienter en fin sommer!

Langhus Tannklinikk holder stengt f.o.m. 10. juli t.o.m. 28. juli. Ved akutt behandling ring 64 91 72 50 for videre instruksjon. Har du noen spørsmål eller ønsker timebestilling send e-post..

Kartlegging av smittestatus før besøk på tannklinikken

For å begrense spredning av koronaviruset skal alle pasienter svare på et skjema utarbeidet av FHI og Helsedirektoratet med fem spørsmål for å avklare smittestatus. Kartleggingen foregår ved at tannhelsepersonell..

Oppdaterte koronatiltak hos Langhus Tannklinikk

Listen inneholder tiltak som tannhelsetjenesten gjennomfører, og hva pasientene rådes til å gjøre, slik at tannbehandlingen kan gjennomføres på en trygg måte. Koronatiltakene som innføres kan føre til smitteverntillegg og..

Nye retningslinjer for tannhelsetjenesten

På mandag kom helsedirektoratet med nye retningslinjer slik at tannklinikker kan sakte men sikkert åpne opp igjen. Som følge av mangel på smittevernutstyr samt fortsatt strenge protokoller på hvem vi..

Åpning av tannklinikk

Etter ny veiledning fra Helsedirektoratet vil klinikken gradvis åpnes opp igjen. Vi vil fortsatt ha redusert åpningstid med noe begrensinger knyttet til tannbehandling. Dersom du har behov for tannbehandling så..

Viktig informasjon knyttet til Covid-19

For å redusere smittespredningen av Covid-19 viruset har tannhelsetjenesten fått nye retningslinjer fra helsemyndigheter og Folkehelseinstituttet. Dette innebærer at klinikken fra og med mandag 16.mars kun tar imot pasienter som..

Artikkel fra KK om tannkjøttbetennelse

Et av de vanligste sykdommene, men som få tenker over er viktig før tennene løsner. Tannløsningssykdom, eller periodontitt, er vanligere enn du tror, og vanskelig å oppdage om du ikke..

Artikkel fra Dagbladet om foreslått tannhelsereform

Den foreslåtte ordningen vil innebære følgende: Gratis tannhelsetjeneste for alle til og med året man fyller 25 år. Egenandelstak for tannhelse på 2000 kroner for alle over 25 år, der..

Hvor skadelig er kullsyredrikke for tennene dine?

Mange velger kullsyrevann som et sunnere alternativ til brus, men er boblevann bra for tennene? Får man syreskader så forsvinner tannemaljen og da begynner tannsubstansen å forsvinne. En del av..

Vurderer du tannbehandling i utlandet? Les dette først

Fikk ekstraregning på 250.000 etter tannbehandling i utlandet. Dårligere rettigheter og færre klagemuligheter hvis noe går galt. Kristin Martinsen advarer nordmenn mot å dra til utlandet for å få tannbehandling..

Bivirkninger ved tannbleking

Intern bleking av rotbehandlede tenner er forbundet med svært få bivirkninger. Bare hvis tannen er veldig svak på forhånd på grunn av store fyllinger, kan det være fare for at..

Blekemetoder

Det er viktig å vite hvorfor tennene er blitt misfarget. Det avgjør nemlig om de i det hele tatt er mulig å blekes og dessuten hvilke blekemetoder som må brukes...

Hvordan virker blekemiddelet?

Hvordan Virker Blekemidler? I dag brukes hydrogenperokisd enten alene eller blandet med karbmidperoksid i forskjellge konsentrasjoner, avhengig av hvilken blekemetode som brukes. Blekemiddelet fås enten som en tykk gele eller..

Hvilke tenner kan blekes?

I dag har det blitt vanlig å fokusere veldig på utseendet og et hvitt smil betraktes av mange som en viktig faktor for å se pen ut.Hvilke Tenner Kan Blekes?Ikke..

Tannskader på permanente/voksentenner

Når de blivende fortenner bryter frem i seks til sjuårsalderen, er barnet blitt sikrere motorisk sett og begynner å kaste seg ut i mer voldsomme aktiviteter. mer enn en femtedel..

Barn og tannskader

Hver 3.barn opplever skade på melktennene sine. Det er nesten alltid fortennene i overkjeven det går ut over og de fleste skader skjer før barnet fyller fire år.  Den vanligste..

Små barns tenner – tannpuss

Allerede fra frembruddet av den første tannen må du pusse barnetes tenner morgen og kveld med en muk tannbørste beregnet til barnets alder. Det er flere årsaker til dette. For..

Små barns tenner – tannfelling

Når barnet er rundt seks år gammelt, begynner det å felle melketenner og de til sammen 32 voksne, permanente tennene begynner å bryte frem. Som regel er det seksårsjekselen som..

Små barns tenner – melketenner

De første melketenner kommer som regel når barnet er mellom seks og åtte måneder gammelt. Det er imidlertidig ikke uvanlig at de enten kommer tidligere eller litt senere. Først når..

Graviditet og tenner

Hormonelle forandringer kan påvirke tennene og tannkjøttet. Å være gravid er en vakker tid for mange kvinner, under denne perioden er det mange forandringer som forekommer deriblant hormonelle forandringer. Dette er..

Hvor ofte bør tannbørsten byttes?

Det finnes flere hundre hvis ikke tusen forskjellige naturlige bakterier i munnhulen, sammensetning av disse bakteriene uttaler vi som vår naturlige bakterieflora. Heldigvis er de fleste av bakteriene som vi..

Tannlegen er munnhulens Lege

Tungens utseende sett i sammenheng med sykehistorie og andre kliniske funn er noe av det tannlegen bruker for å prøve å forstå den generelle helsetilstanden, Forandringer på tungen kan ha ulike..

Trenger du tannlege på Langhus

Har du tannlegeskrekk, angst eller fobi? Ønsker du rettere, hvitere tenner eller ønsker du bare en undersøkelse og rens? VI kan hjelpe deg! Les mer om oss hos ØB

Vanlig eller elektrisk?

Lurer du på om du bør bruke elektrisk tannbørste eller vanlig tannbørste? En ny forskning viser at bruk av elektrisk tannbørste reduserer trolig bakteriebelegg og tannkjøttbetennelse mer effektivt enn vanlig tannbørste...